Kad Raya Hard Copy ? Releven lagi atau Tidak ?

Salam semue.. pejam celik, pejam celik.. da 2 3 hari kite berpose kan.. camne pose kali nie? Didoakan kepade semue yg berpose, moge diberi keberkatan terhadap dirinye..  Amin...

huh, mate da mule layu sebenarnye nieh.. tp gagahkan gak nk wat entri ! hehee.. ok.. law kite tgk tajuk kat atas tuh, mesti korang tertanye2 n nk carik jawapannye kan?

Sebelom tuh, mai kitew cuci2 mate sat tgk gambo2 kad2  raye... teringat plak kan dlu kecik2 tiap kali raye jer, mesti dapat kad raye... :)




Hihiii... nie gambo hiasan jerrrrr ~

Cer kitew tgk zaman sekarang... semuenye gune hujung jari jer haa.. buktinye xyah tgk orang len, tgk jer kite sendiri.. korang wat blog menggunakan jari kan? :D 

Persoalan yg kite nak tgk skrg, releven lagi ker pakai kad raye sempena menjelangnye ari raye ? maksud an, kad raye on9... bkan kad raye yg kitew leh sentuh di alam nyate niee... :)

Skrg teknologi ade jer kat ne2.. ditambah g skrg masing2 mempunyai akaun Facebook, Twitter, email and BLOG ! hihi.. jadi memudahkan mereke2.. cthnye kat FB, korang leh bg kad raye soft copy just dgn tag kad raye tuh kat korang... ade sesetengah mungkin lebih menggemari care camnie coz xperlu mengeluarkan wang, mudah n cepat.. Tp kesilapan juge boleh berlaku.. law kad raye on9, ia mudah dilupekan.. korang ingat x sape yg perna tag kad raye kat korang thun lepas? berbanding pule yg hantar kad raye kat korang di rumah beberape tahun lepas ? 

ok, skrg tgk lak pendapat an.....
bagi an, an beh suke dapat Kad raye hard copy punye ( Original ) ! yg leh disentuh senang ckap.. 
Law kad raye Hard copy, kite leh lukis2, warne2 kan... selain tuh,  bile kad raye hard copy diberi kat kite, dah tentu ucapan yg terkandung lam kad tuh khas tuk kite je.. xde org len yg thu kecuali kite bagithu :) tol x? Law kad raye on9, kate2 xmenunjukkan bahawe ayat tuh ditujukan kat kite sorg.. maksudnye ber share2 laa... 

Wokey ! camne? pe pendapat korang lak? 
Sebelom tuh, an nk ckap skit nieh.. an xkisah law korang nk hantar kad raye soft copy / dari 0n9... entri kali nie bkan nk boikot ke ape.. tp just pendapat.. hihiii... 

Jom bg pendapat korang kat bahagian komen :)
Sharing is caring meh ^_^



4 comments:

puteri ciNTa said...

Haaa. .Btol pe yg awk ckp tu. .Bg ftn plek, lbey refer kpd card ori la. .Tu lg best. .Sbb rse istimewa sgt. .Hihi

.........cP~ said...

Salam.

Bukan soal relevan atau tidak sekarang ni. Semua masih relevan. Cumanya, orang prefer sesuatu yang percuma. Mungkin sekarang pun nilai raya dah tak macam dulu. Kad raya tu sesuatu yang sangat istimewa la kalau ada dapat lagi sekarang ni.

Nuraihan Kassim said...

Puteri cinte : kan kan... :) an pown suke yg ori punye ! thankz for ur comment :)

Nuraihan Kassim said...

Cp : waalaikumslm.. yup2.. law kat fb tuh free jer.. n nilai raye makin lame cam makin pudar.. mybe kite dah beso kowt.. law zaman kanak2 dlu kemain meriah :) thankz ye comment n share pendapat :)