Lawak Kisah Benar

Salam reader n blogger semue :)

how are u today ? da study i like english kat entry an sebelom nie? pade reader or blogger yg still xstudy g, mai lai lai study grammar bi.. :) wokey, tanpe buang mase, jom bace dialog lawak kat bawah nie :


Tajuk 1 :  SAKIT

Pak cik Kadir  dan isterinya mahu ke jemputan kahwin kawannya pada hari Ahad.. Tapi bila pergi ke rumah kawannya itu, tiada apa-apa berlaku ( tiada khemah, orang-orang rewang )... Pak cik kadir kemudiannya menanyakan soalan kepada orang yang berada di situ.. 

Pakcik Kadir  : Nak tumpang tanye la... ni rumah Sarman ke? mane tuan rumah?
A  : ow nie rumah sakit...
Pak cik Kadir  :  Tuan rumah sakit ? 
A : Bukan.. nie rumah sakit..
Pakcik Kadir : ni rumah Sarman kan?
A : Bukan.. nie rumah sakit..
Pak cik Kadir :  ???????? 


Tajuk II  :  MOTOR ROSAK

Pak cik Adi  sedang minum di kedai berdekatan rumahnya.. tiba-tiba dia ternampak anak kawannya zurin sedang menolak motor.. tetapi sebelum nie, die x pernah pula nampk anak kawannya bawa motor itu.  

Pak cik Adi  :  Motor sape nie, Rin ?
Zurin  :  Motor rosak..
Pak cik Adi  :  Laa.. kesian kau kene tolak panas-panas terik cam nie... meh pk cik tolong kamu ye..
Zurin  :  eh ???? kenape plak pak cik nak tolong ?
Pak cik Adi  :  yela tadi kamu kate motor nie rosak.. sebab tu pak cik nak tolong kamu..
Zurin   :  ohh pak cik mesti salah anggap ni.. motor nie, motor rosak.. rosak anak pak cik Hassan tuh... hehhee..
Pak cik Adi  : huhhh.. pkcik ingat motor rosak.. ~_~

# hahaaa.. camne ? terhibur x? hope korang terhibur la ye :) #

ehhh.. jap2.. korang... KLIK SINI jap... :) TQ ;)







2 comments:

sukakartun said...

datang membaca kisah lawak..hish ada jugak org yg nama rosak ek!! ngeh3..hmm ada apa ek kat KLIK SINI tu..awat 3 kali saya klik dia keluar not found error 404??

Nuraihan Kassim said...

a'ah ade gak name cam tuh.. biase la name org2 lame...:D yg pasal klik tuh, sebenarnye tuh iklan.. tp mybe an tersila taip linknye :)